Docenten

Margot Denker-Uljee

Ik ben de eigenaresse van Studio Dança. Met het oprichten van de dansstudio is mijn allergrootste droom uitgekomen. Als kleuter droomde ik er al van om later dansjuf te worden en ooit een eigen dansschool te hebben.

Na eerst jarenlang gedanst te hebben bij een amateurschool werd het tijd voor een professionele dansopleiding aan de Rotterdamse Dansacademie. Al op 8-jarige leeftijd begon ik daar aan de vooropleiding. Vervolgens heb ik de Havo Voor Muziek & Dans en doorlopen en daarna de HBO opleiding Docent Dans aan de Rotterdamse Dansacademie gedaan.

Door een  knieblessure met als gevolg diverse operaties, moest ik mijn danscarrière tot groot verdriet enkele jaren op een lager pitje zetten. Daardoor ging ik (naast het geven van nog enkele danslessen op diverse ballet- en sportscholen) beginnen aan een nieuwe opleiding, namelijk tot leraar basisonderwijs. In het basisonderwijs werkte ik als leerkracht, Intern Begeleider, staflid en tevens als docent pedagogiek op de PABO (hbo lerarenopleiding).  In deze jaren heb ik veel pedagogische ervaringen opgedaan die uiteraard in mijn kinderdanslessen van pas komen, want daar ligt toch wel echt mijn hart!

Na een volledig herstel van mijn knieblessure kon mijn grote droom werkelijkheid worden…..het oprichten van Studio Dança. Ik leef mijn droom en wil in mijn lessen mijn passie voor dans door kunnen geven. (Dans)Plezier staat voorop in de lessen, maar natuurlijk mag ook de nodige uitleg over techniek niet ontbreken! Er wordt in mijn les hard gewerkt, veel geleerd en ieder wordt op zijn/ haar eigen niveau uitgedaagd, maar ik geef nooit les zonder gezelligheid! Dansen is namelijk echt een feestje en lachen hoort daarbij!

A danceteacher helps their student to find the song in their hart, the beat in their feet and a passion for life!”

Manouk Lim:

Mijn naam is Manouk Lim, afgestudeerd aan de HBO Docent Dans opleiding van Codarts, Hogeschool van de Kunsten Rotterdam. Hiervoor heb ik ook nog Pedagogische wetenschappen gestudeerd aan de universiteit.

Van eigen gemaakte dansjes op K3 met mijn zusje tussen de schuifdeuren op elke verjaardag, sta ik na mijn dansweg van amateurscholen nu hier als student aan de dansacademie en dansdocente op verschillende scholen. Ik leef mijn droom!

Mijn passie voor dansen groeide. Waarom? Omdat mijn docenten mij inspireerden, motiveerden en stimuleerden. Zij leerden mij dansen, zij leerden mij vliegen, zij leerden mij leven! En dat probeer ik ook mijn leerlingen mee te geven; het plezier, de vrijheid en de mogelijkheden die dans te bieden heeft, zoals het mij nog elke dag biedt!

Iedereen is anders en beweegt zich op zijn of haar eigen unieke wijze en wordt door iets anderes bewogen. Ik vind het belangrijk dat mijn leerlingen zich bewust kunnen worden van hun unieke zelf zijn en dat ervaren, zodat ik hen vanuit hun eigen kracht en kunnen kan helpen hun grenzen te verleggen en zich te ontwikkelen. Oog voor elk individu vind ik belangrijk. Mijn focus ligt op wat mijn leerlingen nodig hebben en speel in op hun vraag, in het moment.

Ook hou ik van een beetje anders, thinking out of the box. Niet persé in gekaderde stijlen, maar net ene beetje anders. Zo blijven de lessen spannend en verrassend!!!

Mijn lijfspreuk: “Iedereen kan dansen!!!” Kom, dans en verras jezelf!

 

Lesley Ringerwöle:

” Hoi, ik ben Lesley.
Ik was relatief oud toen ik het dansen ontdekte. Wel wist ik van kleins af aan al, ik wil iets doen met kinderen. Toen ik 15 was begon ik met dansen en na mijn eerste dansles was ik meteen verkocht. Al heel snel werd duidelijk, ik heb mijn grootste passie gevonden! Ik ging steeds meer dansen, totdat er geen lessen meer waren die ik nog kon volgen. Er was, en is nog steeds, niets dat ik liever doe dan dansen.
Studeren was dan ook best een opgave, omdat ik eigenlijk liever in de dansstudio stond. Eenmaal afgestudeerd als Kinder- en Jeugdpsycholoog ging ik mijn (dans)hart achterna. Al tijdens mijn studie kreeg ik de kans tijdelijks twee kinderdanslessen over te nemen (vanwege een zwangerschapsverlof). Dat beviel zo goed dat ik daarna mijn eerste eigen lesjes kreeg. Dolgelukkig was ik! Kinderen en dansen, de twee dingen waar ik het gelukkigst van wordt, gecombineerd.
Inmiddels heb ik dus mijn eigen lessen, mag ik vaak invallen, dans ik in een semi-professioneel dansgezelschap en heb ik mijn eerste stappen in de (amateur)musicalwereld gezet. Langzaamaan begin ook ik dan echt mijn droom te leven.

In mijn lessen staat dansplezier absoluut bovenaan. Ik werk graag met niet te grote groepen, zodat ik elk kind de persoonlijke aandacht kan geven die het verdient. Als de kinderen in mijn les blij zijn, ben ik ook blij. Als ik ze dan ook nog mag zien groeien en openbloeien, dan is mijn missie helemaal geslaagd.

Afgelopen jaar heb ik al een aantal keer bij Studio Dança mogen invallen, iets wat ik heerlijk vond om te doen. Toen ik gevraagd werd om deel te worden van het vaste docententeam kon ik dan ook niks anders dan een gat in de lucht springen en volmondig ja zeggen.

Genoeg gepraat nu, LET’s DANCE! :)

 

 

Celine Geurtsen:

beschrijving volgt

Reacties zijn gesloten.