Docenten

Manouk Lim

Mijn naam is Manouk Lim en na enkele jaren als docente gewerkt te hebben bij Studio Dança kreeg ik de kans de balletschool over te nemen. Vanaf 1 mei 2019 ben ik daarom de trotse eigenaresse van Studio Dança.

Ik ben afgestudeerd aan de HBO Docent Dans opleiding van Codarts, Hogeschool van de Kunsten Rotterdam. Hiervoor heb ik ook nog Pedagogische wetenschappen gestudeerd aan de universiteit.

Van eigen gemaakte dansjes op K3 met mijn zusje tussen de schuifdeuren op elke verjaardag, sta ik na mijn dansweg van amateurscholen en later student aan de dansacademie, nu als dansdocent en eigenaresse van mijn eigen dansschool. Ik leef mijn droom!

Mijn passie voor dansen groeide. Waarom? Omdat mijn docenten mij inspireerden, motiveerden en stimuleerden. Zij leerden mij dansen, zij leerden mij vliegen, zij leerden mij leven! En dat probeer ik ook mijn leerlingen mee te geven; het plezier, de vrijheid en de mogelijkheden die dans te bieden heeft, zoals het mij nog elke dag biedt!

Iedereen is anders en beweegt zich op zijn of haar eigen unieke wijze en wordt door iets anderes bewogen. Ik vind het belangrijk dat mijn leerlingen zich bewust kunnen worden van hun unieke zelf zijn en dat ervaren, zodat ik hen vanuit hun eigen kracht en kunnen kan helpen hun grenzen te verleggen en zich te ontwikkelen. Oog voor elk individu vind ik belangrijk. Mijn focus ligt op wat mijn leerlingen nodig hebben en speel in op hun vraag, in het moment.

Ook hou ik van een beetje anders, thinking out of the box. Niet persé in gekaderde stijlen, maar net ene beetje anders. Zo blijven de lessen spannend en verrassend!!!

Mijn lijfspreuk: “Iedereen kan dansen!!!” Kom, dans en verras jezelf!

Simone Roza

Ik ben Simone Roza en in 2008 afgestudeerd aan de Fontys dansacademie in Tilburg. Van 2008 tot 2010 heb ik als danser gewerkt in verschillende opera s. Daarnaast ben ik les gaan geven aan de kleuters tot aan de volwassenen en dat doe ik momenteel nogsteeds met veel plezier. Naast het lesgeven ben ik life coach en coach ik mensen naar een gezonde en gelukkige levensstijl.

Jay Hoogenboom

Mijn naam is Jay Hoogenboom. Van jongs af aan ben ik al aan het dansen en wilde ik niets liever dan van mijn passie mijn beroep maken.
Ik volgde de opleiding Docent Dans aan Codarts Rotterdam en in 2018 behaalde ik daar mijn Bachelor of Education in Dance.
Naast mijn lessen op de dansschool ben ik o.a. ook werkzaam in het (speciaal) onderwijs en bij verschillende woonzorgcentra.
Iedereen is welkom in mijn lessen! Samen genieten & leren.
Ik hoop je gauw te zien!

Cody van Dam

Mijn naam is Cody van Dam.Een gevoel van vertrouwen, verantwoordelijkheid en vrijheid. Dit is wat de mensen in mijn lessen ervaren. Met mijn trajecten in musical & talentontwikkeling, de MBO Theaterschool en een Bachelor in Dance education (Codarts Rotterdam) op zak, bestorm ik de wereld op een fysieke manier. Het doel is om leerlingen te laten ervaren wat de kracht is van het bewegen (lees: dansen). Mijn achtergrond voedt me interdisciplinair op en mijn blik is open en accepterend. Wat beweegt ons? Hoe bewegen wij ons? Vragen die voor iedere mens andere antwoorden geeft. Zo worden de leerlingen ook gezien, als bijzonder onder de bijzondere.

‘’In de lessen lukt het ons om spelenderwijs te stoeien, groeien en bloeien met de wereld van de bewegingskunst.’’

Nikki Jansen

Mijn naam is Nikki Jansen. Ik kom uit Rotterdam en ben begon met dansen toen ik 3 jaar was. Na de vooropleiding van Codarts en de Havo voor Muziek en Dans studeerde ik Docent Dans op Codarts, waar ik in 2018 afstudeerde.

Ik geef nu verschillende danslessen en studeer daarnaast filosofie aan de Erasmus Universiteit. In mijn lessen vind ik een combinatie van dansplezier, fantasie en techniek belangrijk.

Kirsten van Tol

Mijn naam is Kirsten van Tol en op jonge leeftijd mocht ik op balletles. Wat begon bij één uurtje breidde zich snel uit naar meerdere uren dans in de week en ook naar diverse stijlen, dit waren onder andere: modern, urban en Amerikaanse tap.

In 2015 heb ik de vooropleiding Schakelklas afgerond en aansluitend ben ik begonnen met de Bachelor Docent Dans, beide bij Codarts, Rotterdam. Sinds mijn afstuderen in 2019 ben ik werkzaam als dansdocent bij verschillende dansscholen en in het (speciaal) basisonderwijs.

In mijn lessen ontdekken, onderzoeken en ontwikkelen we samen. Ik kijk er naar uit mijn passie met de leerlingen te kunnen delen!