Docenten

Margot Denker-Uljee

Ik de eigenaresse van Studio Dança. Met het oprichten van de dansstudio is mijn grootste droom uitgekomen. Als kleuter droomde ik er al van om later dansjuf te worden en een eigen dansschool te hebben.

Na eerst jarenlang gedanst te hebben bij een amateurschool werd het tijd voor een professionele dansopleiding aan de Rotterdamse Dansacademie. Al op 8-jarige leeftijd begon ik daar aan de vooropleiding. Vervolgens heb ik de Havo Voor Muziek & Dans en doorlopen en daarna de HBO opleiding Docent Dans aan de Rotterdamse Dansacademie gedaan.

Door een  knieblessure met als gevolg diverse operaties, moest ik mijn danscarrière tot groot verdriet enkele jaren op een lager pitje zetten. Daardoor ging ik (naast het geven van nog enkele danslessen op diverse ballet- en sportscholen) beginnen aan een nieuwe opleiding, namelijk tot leraar basisonderwijs. In het basisonderwijs werkte ik als leerkracht, Intern Begeleider, staflid en tevens als docent pedagogiek op de PABO (hbo lerarenopleiding).  In deze jaren heb ik veel pedagogische ervaringen opgedaan die uiteraard in mijn kinderdanslessen van pas komen, want daar ligt toch wel echt mijn hart!

Na een volledig herstel van mijn knieblessure kon mijn grote droom werkelijkheid worden…..het oprichten van Studio Dança. Ik leef mijn droom en wil in mijn lessen mijn passie voor dans door kunnen geven. (Dans)Plezier staat voorop in de lessen, maar natuurlijk mag ook de nodige uitleg over techniek niet ontbreken! Er wordt in mijn les hard gewerkt, veel geleerd en ieder wordt op zijn/ haar eigen niveau uitgedaagd, maar ik geef nooit les zonder gezelligheid! Dansen is namelijk echt een feestje.

A danceteacher helps their student to find the song in their hart, the beat in their feet and a passion for life!”

Manouk Lim:

Mijn naam is Manouk Lim, afgestudeerd aan de HBO Docent Dans opleiding van Codarts, Hogeschool van de Kunsten Rotterdam. Hiervoor heb ik ook nog Pedagogische wetenschappen gestudeerd aan de universiteit.

Van eigen gemaakte dansjes op K3 met mijn zusje tussen de schuifdeuren op elke verjaardag, sta ik na mijn dansweg van amateurscholen nu hier als student aan de dansacademie en dansdocente op verschillende scholen. Ik leef mijn droom!

Mijn passie voor dansen groeide. Waarom? Omdat mijn docenten mij inspireerden, motiveerden en stimuleerden. Zij leerden mij dansen, zij leerden mij vliegen, zij leerden mij leven! En dat probeer ik ook mijn leerlingen mee te geven; het plezier, de vrijheid en de mogelijkheden die dans te bieden heeft, zoals het mij nog elke dag biedt!

Iedereen is anders en beweegt zich op zijn of haar eigen unieke wijze en wordt door iets anderes bewogen. Ik vind het belangrijk dat mijn leerlingen zich bewust kunnen worden van hun unieke zelf zijn en dat ervaren, zodat ik hen vanuit hun eigen kracht en kunnen kan helpen hun grenzen te verleggen en zich te ontwikkelen. Oog voor elk individu vind ik belangrijk. Mijn focus ligt op wat mijn leerlingen nodig hebben en speel in op hun vraag, in het moment.

Ook hou ik van een beetje anders, thinking out of the box. Niet persé in gekaderde stijlen, maar net ene beetje anders. Zo blijven de lessen spannend en verrassend!!!

Mijn lijfspreuk: “Iedereen kan dansen!!!” Kom, dans en verras jezelf!

 

Celine Geurtsen:

beschrijving volgt

 

 

 

Margriet de Rijk:
Ik ben Margriet de Rijk, moeder van twee prachtige kinderen.
Geboren en opgegroeid in Krimpen aan den IJssel . En wat wil je dan, als je als klein meisje met je stevige pootjes in de kaplaarsjes staat? Dan wil je zigeunerin worden, de hele dag met je tamboerijn om het kampvuur dansen.
Als je voelt dat dansen vanuit je hart komt, je dansen net zo nodig hebt als ademhalen. Dan is je droom: danseres worden.
Ik leef mijn droom. Na jaren van keihard werken ben ik in 2005 afgestudeerd aan Codarts (Rotterdamse Dansacademie), als uitvoerend danseres. Hiervoor heb ik 2 jaar RSG Havo voor Muziek en Dans gedaan nadat ik mijn mavo diploma had behaald.

Ik ben te zien geweest in verschillende producties, variërend van moderne dans en klassiek ballet, musical, muziektheater, film en televisie. Ik heb gestaan op nationale, maar ook op internationale podia. Of zo maar buiten, op straat, als bewegingsartiest.
Naast dat ik op de planken sta, ben ik ook in ballet-/dans-/theaterscholen te vinden om les te geven. Sinds 2007 geeft ik dansles op diverse scholen. Als vaste docent aan de SKVR-dansschool (Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam) . Gastdocent aan de muziektheateracademie (Codarts) in Rotterdam en Koninklijk Conservatorium in Den Haag en inval-docent bij o.a. Balletstudio Belinda in Nootdorp, het HaagsBalletCentrum, Ballet en Dans Studio Cinderella in Leiden en Jeugd Theater School Dordrecht en voor diverse lessen bij de SKVR.
Ook begeleid ik tweedejaars studenten van de docent dans opleiding van Codarts tijdens hun stage bij De SKVR. Verder geef ik korte cursussen via Het PlusBedrijf aan basisscholen op de BSO, of in het naschoolse bredeschool-aanbod.
De lessen die ik geef zijn van jong tot ouder en van beginners tot en met professionals en in een keur aan stijlen. Klassiek, spitzen, moderne dans, modern jazz, jazz, improvisatie, 55+, conditietraining, ouder&kind dans, kinderen en kleuters.

Dans plezier en beleving zijn het allerbelangrijkste in mijn lessen. Dansen is spreken zonder woorden. Je zal jezelf nog versteld doen staan.
Wat ik voornamelijk hoop mee te geven is de vrijheid die dans is. Dat iedereen dat mag ervaren omdat iedereen dansen kan! En daarom werken we  ook aan techniek om zo onze ‘woordenschat’ in ons dansen te vergroten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.