Peuterdans

Deze dansles is bedoeld voor kinderen van 3-4 jaar of tijdens de “Ouder & Kind lessen mogen zelfs de 2-jarigen al mee komen dansen!

In deze ontwikkelingsfase speelt taal een belangrijke rol. Het taalaanbod neemt dan ook een belangrijke plaats in tijdens de les. Ook  de fantasie is zich enorm aan het ontwikkelen en dit is dan ook het uitgangspunt van de peuterdansles. Aan de hand van een dansverhaal of soms een prentenboek gaan de peuters aan de slag met hun dansante ontwikkeling. Er wordt tijdens de les een groot beroep gedaan op de verbeelding van de kinderen.

Dit is ook de leeftijd dat je het beste met de ontwikkeling van concentratie, coördinatie, motoriek, kracht en lenigheid kunt beginnen. Met de peutertjes kun je al heel goed aan snelheid in bewegingen, muzikaliteit en zelfvertrouwen werken en bovendien leren ze in en met een groep bezig te zijn. Daarbij worden de kinderen zich steeds meer bewust van bewegen en van hun emoties.

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende muzieksoorten en materialen. Hierbij valt te denken aan prentenboeken, sjaaltjes, ballonnen, knuffelberen, een verkleedkist, maar ook papier en kleurpotloden bijvoorbeeld.

De dansles staat in het teken van een verhaal. De peuters horen, dansen en verbeelden het verhaal. Taal en herhaling spelen een grote rol. Ze krijgen verschillende taalbegrippen aangeleerd door ze visueel te maken. Het begrip ‘achter’ en ‘drie’ wordt ineens een stuk duidelijker wanneer er drie konijntjes zich allemaal achter de boom verstoppen….

De les bestaat uit een duidelijke en vaste opbouw, die zorgt voor een veilige sfeer.

Bij Studio Dança heeft u de keuze om uw kindje vanaf twee jaar al te laten dansen, in onze zogeheten “Ouder & Kind peuterles”. De begeleider (dit mag natuurlijk ook opa, oma, een tante, of oom bijvoorbeeld zijn) danst intensief samen met de leerling tijdens deze les. Niet alleen is het genieten om samen echt even tijd te hebben voor elkaar, voor de peuter is het superveilig om met een ouder te dansen en de weg naar ‘zelfontdekking’ te verkennen!

Maak gerust een afspraak voor een gratis proefles