Kleuterdans

Dans jij ook de Hokey Pokey? Dans je altijd mee op de mini-disco op de camping? Huppel jij door de gymzaal op school, swing je mee met K3 en Keet? Kan je niet stil blijven zitten bij het zien van de kabouter Plopdans of Mega Mindy? Dan is deze les gekniptvoor jou!
Dansplezier is het allerbelangrijkst in deze les. Er wordt gedanst op populaire kindermuziek, zoals bijvoorbeeld van K3 en diverse andere kindermuziekjes uit verschillende landen. (Zo komt er een bijvoorbeeld een Frans hofdansje voorbij, een Tjechische konijnenpolka, de Amerikaanse hokey pokey, een Engelse sprookjesdans, Spaanse zwarte pietendans en een Zweedse spiegeldans)

Diverse dansstijlen en muzieksoorten komen in deze speelse les aan bod. Er wordt gewerkt aan  verbetering van coördinatie, muzikaliteit, lichaamshouding en samenspel. Maar ook het zelfvertrouwen zal groeien en het leren samen te dansen in een groep, voorheen in de peuterfase waren de kinderen immers nog erg op zichzelf gericht!
In deze leeftijdsfase zijn kinderen heel fantasievol. In de lessen is er dan ook volop de ruimte om de fantasie van de kinderen te prikkelen. Dat doen we niet alleen door de opdrachten en de muziek, maar ook door het werken met materialen…..bijvoorbeeld dansen met een ballon in onze hand die door de lucht zweeft en zo terecht komt in “Langzaam-aan-land”, “Reuzenland” en “Haasje-rep-je-land” of het dansen met een groot elastiek (spinnenweb), ga er maar eens in staan en bedenk maar eens hoe je nu kan dansen als spin.